מלון דריסקו, קפיצה קטנה לחו”ל

מלון דריסקו, קפיצה קטנה לחו”ל

מלון דריסקו הוא חוויה תרבותית לצד שירות מופתי, המקום הנכון עבור מי שמתגעגע לנופש באירופה או עבור השואפים לסטנדרטים של ניקיון והקפדה יתרה על ההנחיות

הכניסה למלון דריסקו | צילום מתוך אתר המלון

כבר בכניסה למלון דריסקו הרגשנו שהגענו לחו”ל. תל אביב- יפו אמנם נמצאת ממש מאחורי הדלת, אבל ל 24 שעות נדמה שהגענו לארץ אחרת. זה התחיל בקבלת הפנים על ידי צוות דובר אנגלית אשר הוביל אותנו בעדינות אל ספות קטיפה, שם קיבלנו תדרוך על השהות הצפויה, תוך מזיגת כוס יין משובח. זה המשיך בחדר המוקפד וריח הניקיון ששולטים בכל פינה, הנוף הנשקף מהחלון, אבל בעיקר בא לידי ביטוי בחוויה התרבותית שהמקום מעניק.

מלון דריסקו הוא לא עוד מלון שגרתי בתל אביב. בניגוד למלונות הגדולים הממוקמים על קו החוף ומיועדים בעיקר למשפחות שמחפשות בילוי, מלון דריסקו הוא מלון עסקים שמציע לייף סטייל ותרבות. זו הסיבה שהוא מושך אליו לרוב תיירות מערבית ואנשים שמתרגשים מהיסטוריה ואמנות.

להתארח בתוך יצירת אמנות | צילום עמוד הפייסבוק של המלון

הבחירה במלון דריסקו התבצעה לאחר שחיפשנו בגוגל ‘מלון עסקים תל אביב’ זאת עקב אתגר הקורונה שהצריך אותנו למצוא חופשה בסטנדרטים אחרים, תוך שמירה מוחלטת על ההנחיות. בין מאות המלונות הישראלים שסקרנו, בלט המקום במבנה הרומנטי ובעיצוב המוקפד שלו, לצד דירוג גבוה מהגולשים ברשת. במבט מקרוב שמחנו לגלות שהוא אכן נראה מבטיח.

כשתיירות ותרבות משתלבות יחד
דריסקו שוכן בלב המושבה האמריקאית והציורית ביפו. עשר שנים הוקדשו להכנתו ממבנה המיועד לשימור ועד לפתיחת שעריו כמלון בוטיק יוקרתי.

המקום בגלגולו הראשוני הוקם בתאריך 22 בספטמבר 1866 על ידי האחים ג’ון וג’ורג’ שהגיעו למושבה האמריקאית והחליטו להקים במקום מלון. לאורך השנים ועד היום עברו במקום תרבויות שונות. היו כאן הטמפלרים, הגרמנים, הקצינים הבריטים ועוד אירועים מרשימים לאורך ההיסטוריה. באופן נדיר דריסקו הצליח להשתמר במלוא יופיו כולל ציורי קיר נדירים בני למעלה ממאה שנים.

מסעדת ג’ורג’ וג’ון הלב הפועם של דריסקו | צילום עמוד הפייסבוק של המלון

כחלק מעבודות השחזור השמרני שנדרשו לצורך פתיחתו הובאו למקום אמני קיר מכל העולם, כדי לחדש את ההיסטוריה המפוארת שלו. טובי האדריכלים והמעצבים נדרשו למשימה של שילוב בין היוקרה של העולם העתיק לנוחות של העולם המודרני.
נתוני הפתיחה המרשימים הללו והעובדה כי המקום הוא הרבה מעבר למבנה נעים לעין, הם אלו שהכניסו את דריסקו לרשימת המלונות המובילים בעולם של ” ” The Leading Hotels of the World . מדובר ברשימה בה נמצאים כיום רק עוד ארבעה מלונות ישראלים, בהם מלון אמריקן קולוני, מלון קינג דיויד, מלון ממילא ומלון סטאי. רשימה מכובדת בהחלט יש לציין.

מדרגות האבן המקוריות שוחזרו | צילום אתר מלון דריסקו

כמלון בוטיק יש בו 42 חדרים בלבד, מבעד קשתות החלונות נשקף הים והגגות הקסומים של יפו. בצדו השני של המלון השמש שוקעת על מבנה הטמפלרים במושבה ועל הצריח הציורי של כנסיית עמנואל השוכנת בסמוך. שתי דקות מנווה צדק, דקה אחת מיפו העתיקה, אבל הנוף הזה נדמה כאילו שייך למקום אחר בזמן ובמקום.

למי שאוהב השראה מקומית ורוצה לבלות בסביבה, נדרשת יותר מיממה אחת כדי להכיל את כל העושר התרבותי שיש לסצנה המקומית הסמוכה ולמלון דריסקו להעניק, בין היתר חוף הים במרחק 2 דק’ והשוק הססגוני של יפו בלילות.

משקיף על גגות יפו ועל גלי הים | צילום מתוך עמוד הפייסבוק של מלון דריסקו

קולינריה בהשראה מקומית
אחרי שהשקנו כוסות יין לאור השקיעה, נהננו מהמקלחת השוכנת בתוך מוזאיקה שחור לבן מרהיבה, ירדנו ללובי להתבונן על הצד הקולינרי של המקום. מסעדת ג’ורג’ וג’ון GEORGE & JOHN ממוקמת בלב הפועם של דריסקו. היא שוכנת בין תקרות גבוהות, עמודי שיש וציורי קיר מתחילת המאה ה 20 שמעניקים לה מראה רומנטי. גם היא כמו המלון מוקפדת וכבר מככבת בדירוג המסעדות המובילות בארץ כמטבח עילי.

את המסעדה מוביל השף תומר טל, דמות מוכרת בסצנת הקולינריה הישראלית והוא מעיד כי האווירה במלון מעניקה לו את ההשראה למנות. התפריטים מושפעים מהקרבה ליפו העתיקה והמנות מתהוות מחומרי גלם טריים של חקלאות מקומית, נגיעות ים תיכוניות שמוגשות לכל סועד במראה אירופאי.

השפעה מקומית עם נגיעה אירופאית | צילום מתוך עמוד הפייסבוק של המלון

בימים מאתגרים כגון אלו, אי אפשר להגיע אל המסעדה בלי תיאום מראש, מספר האורחים צומצם כדי לעמוד בהנחיות משרד הבריאות. ארוחות מוגשות גם בחצר המלון, שם באוויר הפתוח נשמר מרחק של הרבה יותר משני מטרים בין שולחן לשולחן. יתרה מכך המלון מציע ואף מעודד את אורחיו להזמין ארוחות פרטיות לחדר כך שהשילוב בין מסעדה למלון הופך בימים אלו לערך מוסף. חשוב לציין כי המסעדה איננה מותאמת לשומרי הכשרות שביננו, מצוות המלון ניתן לקבל המלצות רבות למסעדות כשרות בסביבה בנווה צדק וביפו.

להתרגש מכל אורח
לצורך סקירת המלון זכיתי להיפגש עם אבי זק, מבעלי המקום ומי שעומד מאחורי המיזם. זק עוסק בתחום האירוח שנים רבות, לפני כעשור הוא ניהל מספר בתי מלון מובילים במרכז לונדון- הממלכה המאוחדת. בשנת 2005 חזר לישראל לשם הקמת בתי מלון בוטיק במרכז תל אביב: מלון ‘ויטל’ ומלון ‘דריסקו’ ומאז ועד היום הוא מתפקד כשותף מנהל שלהם.

הריאיון מתקיים בחדר הסבה המכונה בשם ‘מרק טווין’ שעל פי הרישומים ההיסטוריים התארח כאן במקום ואף כתב עליו בספרו. הכורסאות, התאורה, המוזיקה, ארון היינות והציורים שנשתמרו על הקירות מעניקים לחדר אווירה ומראה תקופתי.
אני בוחרת לשאול את זק מדוע בחר להשקיע דווקא במלון דריסקו ההיסטורי על כל מורכבות השימור שנגזרת מכך.

החדר התקופתי על שם מרק טווין, שחזור ציורי קיר מלפני מאה שנים | צילום עמוד הפייסבוק של מלון דריסקו

“כשלמדתי להכיר את הבניין וההיסטוריה שלו, חשבתי שיהיה מעניין להכניס לתחום העניין והעיסוק שלי גם משהו שהוא לאו דווקא מונע מצורך כלכלי אבל הוא בהחלט אחד ויחיד מסוגו.” הוא משתף “ראיתי במקום הזדמנות של פעם אחת בחיים, אין הרבה מבנים כאלו בארץ ולדעתי גם לא הרבה בעולם, שהצליחו איכשהו להשתמר ולא נהרסו כליל עם הזמן. ראיתי פה יצירת אמנות ובאופן אישי אותי זה מרגש לשבת בתוך פיסת זמן מההיסטוריה ולהצליח לשמר את הקסם שלה”

איזה סוג של לקוחות מגיעים אליכם בדרך כלל?
“בתקופות הרגילות רוב הקהלים הם תיירים שמגיעים מכל העולם בעיקר ארצות הברית ומערב אירופה. יש כאן קהלים שונים שכל אחד מהם מרגיש שהסיפור של המקום מתחבר אליו. בין אם זה בגלל המושבה האמריקאית, בין אם המדובר בתקופת הטמפלרים הגרמנים, השהות של הקצינים הבריטיים במלון. כל אחד מרגיש חיבור מהזווית שלו למקום המיוחד הזה”.

“דריסקו מזמן אליו לקוחות, ברובם זוגות, שמחפשים חוויה של מעבר לשהות רגילה בבית מלון. אנשים שמתרגשים מהיסטוריה, מתרגשים מרמה גבוהה של אמנות, שאוהבים לקבל רמת שירות גבוהה לצד האירוח האינטימי שאנחנו יודעים להעניק”.
אילו צעדים נקטתם כדי להתאים את המלון לתקופת הקורונה?

הקפדה על אסתטיקה לצד ניקיון ברמה גבוהה | צילום מתוך עמוד הפייסבוק של דריסקו

“המלון מטבעו כבר מספק חוויה בטוחה יותר של אירוח באווירה אינטימית בלי צורך להתערות עם שאר המתארחים. לצד זאת הוספנו כללים נוספים כדי להגן על האורחים שלנו מבחינה בריאותית: אנחנו מקפידים ביתר שאת על ניקיון וחיטוי החדרים, בכל פינה במלון יש עמדות לחיטוי ידיים כולל במעלית עצמה. אנחנו מקפידים על כניסה מבוקרת של כל הלקוחות, בדיקת מצבם הבריאותי התקין בכניסה למלון. בתחום ההסעדה פתחנו את האפשרות להזמין ארוחות לחדר, שמירה על מרחק בטוח במסעדה. אני חושב שהצלחנו להתאים את המלון לרוח התקופה ולספק ביטחון לאורחים שלנו בתוך האתגר והמורכבות”.

מה הפך אתכם לחברים ברשימה היוקרתית של ” The Leading Hotels” ?
“הציון של מלון איכותי לא נגזר רק מהפונקציונאליות שלו, אלא מהיכולת להעניק חוויה. החברות ברשימה הזו היא אמנם מחמאה, אבל לצדה גם דרישה ומחויבות מאד גדולה, שלא כל מלון מעוניין בה.

בשנים הרבות שארגון ” The Leading Hotels” קיים, הם הצליחו לזקק את חווית השירות במלון. הם מציבים למלונות ברשימה סטנדרטים שבנויים מאלפי פרטים קטנים, שהופכים אותך מספק שירות ברמה גבוהה לספק שירות ברמה מעולה. זה מצריך המון הקפדה, גיוס צוות נכון, ניסיון להגיע לרמת שירות גבוהה ביותר. הם גם דואגים לשלוח מבקרים סמויים כדי לבדוק שהמלון אכן ראוי לתואר”.

זכות לצד מחויבות, אבי זק שני מימין לצד אמיר הלוי מנכ”ל משרד התיירות ואנשי משרד התיירות| צילום מתוך עמוד הפייסבוק של דריסקו

האם תוכל לתת לי דוגמה?
“ישנו ספר מפורט של פרטים שצריך לשים לב אליהם. לדוגמה אם אנחנו רואים אורח שיושב לבד, על פי הפרוטוקול אנחנו מחויבים לגשת אליו ולהציע לו עיתון או ספר שינעים את זמנו. אם החדרנית מבחינה שהאורח השאיר ספר פתוח, היא משאירה סימניה בדיוק במקום אותו הוא קרא. אם מישהו כבר לגם מהכוס בחדר, אנחנו מחליפים אותה מיד בחדשה וכן הלאה, פרטים רבים שמורכבים בעיקר מהשירות. בסופו של יום למדתי שהחוויה של השוהים במלון מורכבת ברובה מהאירוח שהם קיבלו מהצוות.

אנחנו מקפידים להכיר כל אורח בשמו הפרטי ולנחש את הצרכים המדויקים שלו ולהיענות אליהם. כאשר היו כאן תיירים מחו”ל זו הייתה משימה קלה יותר, כי אנשים שהו כאן לתקופה של שבוע ויותר. בתקופת הקורונה שבה מתארחים ישראלים ללילה אחד או שניים, קשה לנו יותר להעניק להם שירות פרסונלי כמו שהיינו רוצים וזה באמת חבל לי”.

להכיר כל אורח בשמו הפרטי | צילום מתוך עמוד הפייסבוק של מלון דריסקו

על מה אתה באופן אישי שם דגש בתחום השירות?
“מעבר לשירות, אנחנו בסופו של דבר רואים את זה כבית הכי חם שקיים כיום בתל אביב. בין אם המדובר באורחים שמגיעים מישראל ובין אם מכל מקום בעולם, חשוב לנו שירגישו כאן מאד נח.

חשוב לי ברמה האישית, שכל אדם שמגיע לכאן ירגיש שאני מכבד אותו. בטח בימים כתיקונם כאשר אנשים מגיעים אלינו מאוסטרליה או יפן או אפילו מדינה קרובה כמו קפריסין. הרי האדם הזה הגיע אלינו במיוחד, היו לו עוד מאה אפשרויות בתל אביב, ועוד אלפי מקומות אחרים ובכל זאת הוא בחר בנו מכל המקומות בעולם.

אותי תמיד זה מרגש לראות את הלקוחות מגיעים, יורדים מהמונית ונכנסים בדלת. זה מדהים אותי לחשוב איזו דרך ארוכה הם עברו, בן אדם השקיע 12 שעות של תלאות, מעבר בשדות תעופה, או גם אם אפילו לקח מונית מהבית בתל אביב. מבחינתי, אני לא יכול לקבל את פניו בסתם שלום”.

הרבה מעבר לשירות | צילום עמוד הפייסבוק של מלון דריסקו

“אני מנסה להנחיל את זה לכל העובדים והמנהלים שלי. גם היום בתקופת הקורונה, אם מישהו טרח והגיע במיוחד מירושלים עם הרכב שלו, זה לא משהו שהוא צריך להיות מובן לאף אחד. אדם עזב את ביתו, מבצרו, בתקופה מאתגרת, זה משהו שאנחנו צריכים להתייחס אליו בצורה הכי רצינית שאפשר, ואני רוצה ומקווה שכל הצוות מתרגש כמוני.

שורה תחתונה: נהננו משירות יוצא מן הכלל לצד חוויה תרבותית מארץ אחרת. אם כבר יוצאים לחופשה בקורונה אז מומלץ לעשות את זה במקום כמו מלון דריסקו שלא רק שומר על ההנחיות אלא מבצע השתדלות כדי להציע ביטחון מלא לאורחים השוהים בו”.

הדירוג שלנו: הרבה מעבר לטוב ביותר
לאתר של מלון דריסקו לחצו כאן

דינה אברמסון היא העורכת הראשית של אתר המומלצים, העסקים המובילים בישראל. בין היתר עורכת סקירות על תחומי תיירות, לייף סטייל ומסעדות בארץ ובעולם.

כתבות שתשמחו לקרוא

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *