א-שאם: פסטיבל האוכל הערבי

א-שאם: פסטיבל האוכל הערבי
קרניאריק
צילום:אסף אמברם

בעיר התחתית חיפה יתקיים פסטיבל אוכל טורקי שמציג טעמים מאחד המטבחים המעניינים ביותר שידעה ההיסטוריה האנושית

בעיר התחתית חיפה יתקיים פסטיבל א-שאם הרביעי, פסטיבל האוכל הערבי הייחודי המוקדש השנה כל כולו למטבח העות׳מאני והטורקי, ששורשיו נטועים באימפריה שחלשה מעל ל-600 שנים על המרחבים שבין דרום-מזרח אירופה ועד לצפון אפריקה וחצי האי ערב.

הפסטיבל יקים לתחייה את סעודות הסולטנים של ארמונות האימפריה העות׳מאנית –

התבשילים, המאפים, הממולאים והקינוחים שצמחו בתוך התרבות השופעת ורחבת הידיים לצד שפע של מנות בהשראת המטבח הטורקי והעות’מאני, ייערכו בפסטיבל סעודות וטברנות חגיגיות, פעילויות משותפות להורים ולילדים, סדנאות בישול לכל הגילאים, שיחות והרצאות של שפים וחוקרי אוכל, חנויות “פופ אפ”, סיורים קולינריים עשירים בטעמים ומעשירים בידע, אוטו קינוחים וסדרה ייחודית של מופעי מוזיקה טורקית חיה אל תוך הלילה.

עשרות שפים ואנשי קולינריה ערבים ויהודים, יתארחו במסעדות, בחומוסיות ובברים בעיר התחתית בחיפה ויעניקו פרשנות עכשווית למנות מוכרות יותר ופחות מהמטבח העות’מאני המנות יוצעו למבקרים במחיר נגיש של עד 40 ש״ח, כשחלק מהמסעדות יגישו תפריט רחב יותר. כמדי שנה, השפים יתארחו בחומוסיות ויציעו לקהל מנות “חומוס-שף” יצירתיות ומפתיעות.

סחלב-טורקי-חם|צילום:אסף אמברם
סחלב-טורקי-חם|צילום:אסף אמברם

הפסטיבל מתקיים ביוזמת מינהלת עיר תחתית ועיריית חיפה. ניהול אמנותי ואוצרות קולינרית – זוכת ‘מאסטר שף’ ד”ר נוף עתאמנה איסמעיל וכרמית יוכפז – ניהול אמנותי ואוצרות תוכן.

עוד בתכנית: סיורי ברים ליליים, סיורים מעוררי חושים וסיורי אדריכלות אומנותיים בנוסף תהנו מטברנות, הרצאות, פאנלים,חנויות פופ אפ, ארוחות מלכותיות וסדנאות בישול של מטעמים טורקיים אותנטים.

פעילויות לילדים והורים
Little Turkey

במיוחד עבור הפסטיבל תקום האימפריה העות׳מאנית לתחייה לשחק משחקי ילדות מסורתיים מאיסטנבול. בכל שעה עגולה ימחיזו השחקנים בהומור סרט טורקי סוחט דמעות, ומספר הסיפורים יקריא אגדה מתוך סיפורי “אלף לילה ולילה”.
יום חמישי 6/12 – 20:00-12:00, יום שישי 7/12 – 16:00-10:00.

צ'י-כופתה|צילום:אסף אמברם
צ’י-כופתה|צילום:אסף אמברם

האופים הקטנים של חיפה
סדנת טחינת קמח ואפייה בסגנון טורקי להורים ולילדים בטחנת הקמח של חיפה להכרת התהליך המרתק שעובר גרגיר החיטה מרגע הבאתו אל תחנת הקמח ועד לטחינתו. בהנחיית השף רמי סויסה יכינו הילדים וההורים מאפים בניחוח טורקי.
יום שישי 7/12, יתקיימו ארבע סדנאות בשעות: 9:00, 10:30, 12:00, 13:30.

סיור אוכל רחוב אימפריאלי לקטנטנים
דרך טעימות של פלאפל, חומוס, מאפים פריכים, שווארמה וממתקים מזרחיים, ייקחו אתכם אלכס אדלשטיין (הידוע בתור ״אלכס מהדאנק״) ובתו שקד – לסיור אל שורשיו של אוכל הרחוב החיפאי. מתאים לגיל 7 ומעלה, משך הסיור כשעתיים.
יום חמישי 6/12, 12:00. יום שישי 7/12 10:00.

חמישי- שישי , 6-7 בדצמבר

הצטרפו אלינו לחוויה חד פעמית מלאת תשוקה, טעמים וצלילים.
יש להזמין כרטיסים מראש באתר הפסטיבל . מידע ותכנית מלאה באתר הפסטיבל

www.ashamhaifa.co.il

לפרטים נוספים: הדס שפירא 050-8862743 / תמר אדלר 054-5323137

לוקום|צילום:אסף אמברם
לוקום|צילום:אסף אמברם


כתבות שתשמחו לקרוא

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *